www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΜΕ: Υπό αντίξοες συνθήκες η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τα προβλήματα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς εξέθεσε στην συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, το προεδρείο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ .


«Θέσαμε υπόψη της υπουργού την εκτίμησή μας ότι η χρονιά ξεκινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, συμπτύξεις τμημάτων, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών κ.α.», ανέφερε μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεππές.

Πρόσθεσε επίσης ότι δόθηκε έμφαση στο πρόβλημα της μείωσης του ποσού που διατίθεται στις σχολικές επιτροπές για λειτουργικά έξοδα, γεγονός που –όπως είπε ο κ. Πεππές- κάνει αδύνατη τη λειτουργία των σχολείων όσον αφορά τη συντήρηση, θέρμανση κλπ.

Όσον αφορά στο ζήτημα των κενών στα σχολεία, σημείωσε: «σήμερα μας είπαν ότι θα τοποθετηθεί ο πρώτος αριθμός αναπληρωτών, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα είναι μειωμένου, ή πλήρους ωραρίου. Εμείς ζητούμε να διοριστούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί».

«Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν εκπαιδευτικά κενά, ενώ ασκούνται
πιέσεις στους διευθυντές των σχολικών μονάδων να δημιουργήσουν τμήματα μαθητών άνω των 25», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι η ΟΛΜΕ θα ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις για τη νέα χρονιά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το υπουργείο έχει σε πλήρη εφαρμογή το σχεδιασμό μηνών για τη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβριο», ενώ κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να συμβάλλουν στο «να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: