www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Στον διαδικτυακό τζόγο και ο ΟΠΑΠ


Την πρόθεσή του να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για το online (διαδικτυακό) Στοίχημα καθώς και για το Videolotto, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του αλλά και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς του, εξεδήλωσε χθες ο ΟΠΑΠ ΑΕ, διά στόματος της διοίκησής του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε η νέα αρχιτεκτονική των δράσεων του οργανισμού.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Χ. Σταματόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γ.Σπανουδάκη , τους επόμενους μήνες, βασικός στόχος είναι η αύξηση της προσέλευσης πελατών στα αποκλειστικά σημεία πώλησης της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά τον διεθνή διαγωνισμό για εύρεση τεχνολογικού παρόχου- συμβούλου της εταιρείας η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανέφερε ότι κατά τι επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί η σχετική προκήρυξη για τη διαδικασία. Ακόμη, όπως αναφέρθηκε, επίκειται διαγωνισμός και για την αναβάθμιση της εικόνας άλλων 800 πρακτορείων. Το πρώτο σκέλος της σχετικής ενέργειας βρίσκεται σε εξέλιξη, με
100 πρακτορεία, κυρίως στην Αττική, να έχουν ήδη αλλάξει μορφή.

Οσον αφορά το θέμα διαβούλευσης αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών η διοίκηση του ΟΠΑΠ σημείωσε πως θα συμμετάσχει στη διαδικασία, παρουσιάζοντας σύντομα τις θέσεις της, και τόνισε ότι ο οργανισμός είναι έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση που του αναλογεί σε μια αγορά με νέα δεδομένα ανταγωνισμού, με όποια μορφή, τελικά, αποφασίσει η κυβέρνηση.

Οπως προβλέπει το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία τόσο του διαδικτυακού Στοιχήματος όσο και ηλεκτρονικών παιχνιδιών, γνωστά και ως «φρουτάκια» ή «κουλοχέρηδες», θα απαιτείται η έκδοση ειδικής άδειας από την Επιτροπή Εποπτείας Παιγνίων. Για τη χορήγηση της άδειας αυτής καθώς επίσης και για τη διατήρησή της σε ισχύ καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες των τερματικών εφάπαξ τέλος και, επιπλέον, ετήσιο τέλος διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών. Οι άδειες για τα «φρουτάκια» θα δοθούν ανάλογα με τον πληθυσμό της πόλης και βάσει προδιαγραφών των χώρων και των υπευθύνων.

Ακόμη, σε προς διαβούλευση νομοσχέδιο αναφέρεται ότι οι εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν στον διαδικτυακό τζόγο θα πρέπει να έχουν ως έδρα την Ελλάδα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους θα φέρουν την κατάληξη.gr. Από τα παιχνίδια που θα προσφέρουν αποκλείονται τα «τύπου καζίνου», δηλαδή ρουλέτα, ζάρια κτλ., και το ιπποδρομιακό Στοίχημα. Αυτά ενδέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο μελλοντικής διαβούλευσης. Βασικά ο διαδικτυακός τζόγος θα αφορά το Στοίχημα και το διαδικτυακό πόκερ.

Μάλιστα για τα παιχνίδια αυτά το κέρδος που θα μοιράζεται στους «παίκτες» θα είναι το 60% του συνολικού ποσού που «τζογάρεται» στο κάθε μηχάνημα. Τα υπόλοιπα θα τα εισπράττει η διαχειρίστρια εταιρεία, τα κέρδη της οποίας θα φορολογούνται προσφέροντας πρόσθετα έσοδα στο δημόσιο ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: