www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Απάντηση Σαμαρά στις «παραινέσεις» Ε.Ε. περί συναίνεσης


Στις «παραινέσεις» της Ε.Ε. περί ανάγκης συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων στην πολιτική του μνημονίου απάντησε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και κυβέρνηση υπάρχει και αντιπολίτευση υπάρχει και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα», παρατήρησε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν ανήγαγε τη διακομματική συμφωνία και υιοθέτηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας. Όπως είπε, η μορφή της δέσμευσης που θα συζητηθεί, θα εξεταστεί σύντομα
έπειτα από συζητήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, ενώ διερωτήθηκε γιατί να μην είναι δυνατή η πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα από τη στιγμή που επιτεύχθηκε στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Είναι θέμα εθνικής ευθύνης για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν στη «Ναυτεμπορική» ότι παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τονίσει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί ολόκληρο το Ζάππειο ΙΙ και να μην το υιοθετήσει αποσπασματικά, εν τούτοις δεν αποκλείεται να καταψηφίσει επί της αρχής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά να στηρίξει μεμονωμένα μέτρα.

Τέτοια μέτρα, όπως είπαν θα μπορούσαν να είναι οι αποκρατικοποιήσεις, η διαχείριση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ο περιορισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: