www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Παπουτσή για υπουργικές αρμοδιότητες


Αντιπαράθεση πολλών... μποφόρ ξέσπασε το Σάββατο μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, μετά από νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε ο δεύτερος για την αντιμετώπιση της πειρατείας.

Ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε έντονα σε ρύθμιση που προβλέπει έως έξι ένοπλους ιδιωτικούς φρουρούς στα εμπορικά πλοία, τονίζοντας σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ότι ο κ. Παπουτσής «δεν είχε καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτό το θέμα, που αφορά καθαρά το υπουργείο Ναυτιλίας».

«Να μη βάζουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, γιατί είναι επικίνδυνοι», ανέφερε μάλιστα αφήνοντας αιχμές για τον κ. Παπουτσή, συμπληρώνοντας πως αν ο
υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν είχε σπεύσει να καθησυχάσει τους εφοπλιστές, «αυτή τη στιγμή θα είχαμε χάσει 300 πλοία από την ελληνική σημαία».

«Ο Χρήστος Παπουτσής αρνήθηκε πάντοτε να υποστηρίξει νομοθετικές πρωτοβουλίες που υπαγορεύθηκαν στο παρασκήνιο», απαντάει από την πλευρά του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «ο μοναδικός αρμόδιος φορέας για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της πειρατείας είναι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

«Είναι προφανής και αναγκαία η εμπλοκή του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθόσον το θέμα αντανακλά τη ναυτιλία και, κατ' επέκταση, την εθνική οικονομία. Όπως είναι προφανής η εμπλοκή των υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας» επισημαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: