www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο καιρός στις 31.01.2012


Νεφώσεις με χιονόνερο στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της ανατολικής ηεπιρωτικής χώρας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των Βόρειων Κυκλάδων, περιμένουμε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Εύβοια, ενώ από το απόγευμα ενδέχεται πρόσκαιρα να ενταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πολύ ισχυρός παγετός θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

Η θερμοκρασία σε πτωση θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -15 έως 2 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -6 έως 2, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 έως 4 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -5 έως 2 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου από 2 έως 6 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις.

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, ενισχυμένοι πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό σε πολύ θυελλώδεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: