www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ανεβαίνουν οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης


Δεν έφτανε η κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της μερικής εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης με του κίνησης (από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα είναι στο 100%)… Δεν έφτανε το πολικό ψύχος αυτών των ημερών, που αυξάνει τις ανάγκες για θέρμανση, οι καταναλωτές έχουν να αντιμετωπίσουν και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά.

Τι ακριβώς συμβαίνει;


Πολλοί έμποροι εκμεταλλεύονται τις υπό του μηδενός θερμοκρασίες, που επικρατούν σε όλη την Ελλάδα, και έχουν εκτοξεύσει τις τιμές, επιχειρώντας να βγάλουν και τα σπασμένα της φετινής περιόδου, αφού είναι γνωστό ότι πολλά νοικοκυριά έχουν καταφύγει σε οικονομικότερες λύσεις.

Το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπου η τιμή διάθεσης του καυσίμου φτάνει ακόμα και πάνω από το 1,15 ευρώ ανά λίτρο, όταν η μέση τιμή πώλησης δεν ξεπερνά το 1,05 ευρώ!

Μάλιστα, με την τιμή του πετρελαίου κίνησης να βρίσκεται στην Αθήνα μεταξύ 1,50 - 1,53 ευρώ ανά λίτρο, η πλήρης εξίσωση του φόρου κατανάλωσης από τον Οκτώβριο, θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά – τα έσοδα των οποίων μειώνονται κάθε μήνα -, αφού η τιμή του θέρμανσης θα αυξηθεί κατά σχεδόν 50%!

Δεν υπάρχουν σχόλια: