www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κουπόνια σίτισης στα σχολεία!


Μετά και τα τελευταία κρούσματα υποσιτισμού που μας σόκαραν όλους, η Υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκη, έκανε γνωστό ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αν δεν βάλει άλλα εμπόδια η αμείλικτη γραφειοκρατία, θα εφαρμοστεί σε 18 σχολεία ένα πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης με κουπόνια, όλων ανεξαιρέτως των μαθητών προκειμένου να μην μπουν ταμπέλες σε εκείνα που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πρόκειται για σχολεία στις περιοχές
του Ταύρου, της Πλ. Βάθης, του Ζεφυρίου, της Νίκαια, Ασπρόπυργου, της Αυλώνας, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων του Μενιδίου, του Κερατσινίου, και της Δραπετσώνας όπου καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα υποσιτισμού και της …ντροπής για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Κάθε ένα από τα παιδιά θα μπορεί να παραλαμβάνει μικρογεύματα με κόστος αξίας 1-2 ευρώ ενώ το όλο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Η κα Χριστοφιλοπούλου δήλωσε επίσης ότι το επόμενο βήμα θα είναι σε συνεννόηση του Υπουργείου Παιδείας με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε μέσω του έτερου προγράμματος για την παιδική φτώχεια η βοήθεια να δίνεται στην οικογένεια κι από εκεί να περνά στο παιδί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: