www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους ισχυρισμούς Καραμπέρη ζήτησε ο υπ. Δικαιοσύνης


Την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του κατηγορούμενου στην υπόθεση τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη, Μάρκου Καραμπέρη, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Ο κ. Παπαϊωάννου προειδοποίησε ότι αν μέχρι αύριο δεν παρέμβει εισαγγελέας, τότε την Πέμπτη το μεσημέρι θα ασκήσει ο ίδιος τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητές του.

Το θέμα είχε θέσει νωρίτερα, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον κώδικα ναρκωτικών, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη
διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες του Μ. Καραμπέρη.


Ο συλληφθείς ως «αρχηγός» του κυκλώματος τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη, φέρεται να έχει στην κατοχή του βίντεο στα οποία έχουν καταγραφεί συναντήσεις και συναλλαγές με πολιτικούς, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους γενικότερα, αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και δικαστικούς λειτουργούς. «Αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή» φέρεται να έχει πει ο ίδιος ο Καραμπέρης σε στενό συνεργάτη του, ενώ υποστηρίζει ότι διαθέτει επίσης στοιχεία για χρηματισμό πολιτικών καθώς και άλλα που συνδέονται με την υπόθεση Βατοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: