www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΔΣΑ: Και μόνο η συζήτηση περί «επιτρόπου» προσβάλλει βάναυσα την εθνική κυριαρχία


«Ακόμα και η απλή πρόταση και η συνεπαγόμενη αυτήν διεξαγόμενη συζήτηση αναφορικά με την εγκατάσταση Ευρωπαίου "επιτρόπου" στη χώρα μας, αρμόδιου για τον έλεγχο και την καθοδήγηση της πορείας των δημοσιονομικών μας, προσβάλλει βάναυσα την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια και εκφεύγει κάθε ορίου λογικής».

Tα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος με αφορμή τη συζήτηση περί επιβολής ευρωπαίου «επιτρόπου» στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Αδαμόπουλος επισημαίνει ακόμη τα εξής: «Εκφράζουμε την πλήρη αποστροφή μας στα σενάρια που απεργάζονται ορισμένοι από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, οι οποίοι είναι πλέον προφανές ότι έχουν αποκηρύξει κάθε έννοια αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. και
δεν διστάζουν να επιχειρούν να μετατρέψουν μία σύμβαση αμιγώς δανειακή σε όχημα εξανδραποδισμού ενός εθνικά ανεξάρτητου και κυρίαρχου λαού, κατά πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης. Στην εποχή μας, που το χρήμα τείνει πλέον να ισοδυναμεί με μέσο επιβολής, μια τέτοια ενέργεια λίγο απέχει από τα όρια της κατοχής.

»Οι αναμφισβήτητες ταμειακές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η χώρα είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται ως αφορμή και πρόσχημα για την επιβολή απόψεων εξωθεσμικών παραγόντων - "επιτρόπων", "εποπτών" ή όπως αλλιώς αυτοί ονομάζονται, καταλύοντας έτσι τη συνταγματική τάξη και νομιμότητα.

Η σχετική συζήτηση έχει μάλιστα καταλήξει να ανάγει σε υπό διαπραγμάτευση ζήτημα τη δήθεν αναγκαιότητα ή μη εγκατάστασης ενός τέτοιου προσώπου, αναιρώντας τα αυτονόητα που συνίστανται στις αδιαπραγμάτευτες δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας και κάθε σύγχρονου κράτους.

Κάθε σκέψη εκχώρησης εξουσιών και κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι αδιανόητη και απόλυτα καταδικαστέα. Εκφράζουμε τις θεσμικές μας ανησυχίες και κρούουμε προς πάσα κατεύθυνση τον κώδωνα του κινδύνου έτσι ώστε να αποφευχθούν απαράδεκτες συνταγματικές εκτροπές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: