www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Συμβατική ημερομηνία η 19η Φεβρουαρίου


Συμβατική ημερομηνία χαρακτήρισε την 19η Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια συζήτησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως «όσο καθυστερεί η εκταμίευση της 6ης δόσης και οι διαπραγματεύσεις υλοποίησης του PSI, θα πάει πίσω και η ημερομηνία των εκλογών».

Αναφερόμενος στην έκτη δόση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως δεν υπάρχει πολιτικός ή πολίτης που μην κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη να δοθεί λύση.

Ερωτηθείς από τη βουλευτή Ελπίδα Τσουρή για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να απάντησε ότι «ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει ξανά και να απευθυνθούμε επειγόντως στην κοινωνική μας βάση».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην παρέμβασή της η κ. Βάσω Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η πολιτική που επιβάλλει η τρόικα είναι αναποτελεσματική, καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μετά τον
Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που μπαίνει για πέμπτη χρονιά σε ύφεση και έχουν πληγεί συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

«Ο θεός να βάλει το χέρι του» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για "φαύλο κύκλο", καθώς τα επίπεδα της ύφεσης παραμένουν υψηλά, ενώ το έλλειμμα πιθανόν να μην κυμανθεί στο 8,9% αλλά να είναι μεγαλύτερο.

Εξέφρασε ακόμη έντονη ανησυχία για την κρίση στην Ευρωζώνη γενικότερα και για την τύχη του ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να παίξει ρόλο κεντρικής Τράπεζας κόβοντας ακόμη και νέο χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: