www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Εντός του Δεκεμβρίου το ν/σχ για τις αλλαγές στο Λύκειο


Εντός του Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο και στο Τεχνολογικό Λύκειο, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Σε ερώτηση σχετικά με εξεταστικό σύστημα η υπουργός απάντησε ότι «πρέπει πρώτα να ασχοληθούμε με το περιεχόμενο του σχολείου και μετά με τις εξετάσεις». Όπως είπε, η αμέσως επόμενη συζήτηση είναι για το εξεταστικό σύστημα, που θα έρθει σε άλλο νομοσχέδιο.

Τόνισε ακόμη ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη συνεργασία των μελών της Διακομματικής Επιτροπής ώστε, όπως και στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να υπάρξει συμφωνία στις μεγάλες αλλαγές που είναι
αναγκαίες στο Νέο Λύκειο και στο Τεχνολογικό Λύκειο.

«Η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει ένα σταθερό πλαίσιο για τα επόμενα δέκα χρόνια, χωρίς αλλαγές ώστε, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να έχουν ένα σταθερό, ασφαλές, σύγχρονο σύστημα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα», υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Γνωστοποίησε ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη.

Στη Διακομματική Επιτροπή συμμετείχαν οι Συμεών Κεδίκογλου από το ΠΑΣΟΚ Αρης Σπηλιωτόπουλος από τη ΝΔ, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη από το ΛΑΟΣ, Γρηγόρης Ψαριανός από τη Δημοκρατική Αριστερά, Θανάσης Ζορμπάς από τη Δημοκρατική Συμμαχία και Ιωάννα Κοντούλη από τους Οικολόγους Πράσινους. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Μιχάλης Παντούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: