www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών Ρεύματος


Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη των συνδικαλιστών στης ΔΕΗ στο Κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος, στη Λ. Μεσογείων.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε από τη ΓΕΝΟΠ και το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗ, κάτι που σύμφωνα με την Ομοσπονδία σημαίνει ότι «όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά, με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ, δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό».

Ερωτηθείς για την εισαγγελική
παρέμβαση μετά από σχετική μηνυτήρια αναφορά της διοίκησης της ΔΕΗ για τη συνεχιζόμενη κατάληψη, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν φοβούνται και θα παραμείνουν στο χώρο της κατάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών Ρεύματος, αναθέτοντας την υπόθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Εντολή της εισαγγελέως είναι να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: