www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Παρέμβαση Ανδρέα Λοβέρδου για τη χορήγηση ειδικών υποδημάτων στους διαβητικούς από το ΙΚΑ

Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος το γεγονός ότι το ΙΚΑ εκτίμησε ότι ο ακρωτηριασμός ασθενών με διαβήτη κοστίζει λιγότερο από ό,τι τα ειδικά παπούτσια με τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές της ασθένειας.

Ο υπουργός ζήτησε την άµεση επίλυση του ζητήµατος από τη διοίκηση του ΙΚΑ και εντός των ηµερών αναµένεται απάντηση στο πάγιο αίτηµα των ασθενών µε διαβήτη να καλύπτει το ασφαλιστικό ταμείο το κόστος αγοράς των ειδικών παπουτσιών. Οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν από 300 έως 450 ευρώ από την τσέπη τους για την αγορά αυτών των ειδικών υποδηµάτων, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Το ζήτηµα της κάλυψης των δαπανών από το ασφαλιστικό ταµείο για την αγορά των υποδηµάτων προέκυψε µετά τη δηµοσιοποίηση απορριπτικής επιστολής από τις διοικητικές υπηρεσίες του Ταµείου προς τον σύλλογο των ασθενών, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατέληγε στο συµπέρασµα πως ο
ακρωτηριασµός κοστίζει λιγότερο.

Μιλώντας στο MEGA, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, τόνισε πως δεν γνώριζε για την υπόθεση πριν από τη δηµοσιοποίηση της απάντησης των υπηρεσιών του ΙΚΑ στον σύλλογο των ασθενών.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι θα δοθεί εντός της ημέρας λύση στο θέμα. «Θα προασπίσουμε και τους διαβητικούς και το ίδρυμα από τις σκοπιμότητες», τόνισε ο κ.Σπυρόπουλος.

Παράλληλα, όπως τονίζουν στελέχη του Ταµείου, στην περίπτωση που τελικά το ΙΚΑ καταλήξει στην κάλυψη του κόστους, θα πρέπει να δηµιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να µην επιτραπούν µονοπωλιακές συνεργασίες µε τους προµηθευτές όπως είχε γίνει, για παράδειγµα, στο παρελθόν µε τα αναπηρικά αµαξίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: