www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

«Κανένας κίνδυνος για τις συντάξεις του ΙΚΑ το 2010»

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις συντάξεις του 2010, ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.


Απέδωσε το θόρυβο περί αδυναμίας του ΙΚΑ να καταβάλλει τις συντάξεις, στο γεγονός ότι το Ίδρυμα άρχισε να εισπράττει τα χρέη των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ.

Πρόσθεσε ότι χρήματα υπάρχουν και διαβεβαίωσε ότι το Ίδρυμα έχει τον τρόπο να χρηματοδοτηθεί από άλλες πηγές όπως ομόλογα.

Επισήμανε επίσης με έμφαση ότι «κινούμαστε στα πλαίσια του προϋ πολογισμού και διασφαλίζονται
οι συντάξεις.

Τη Δευτέρα η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος στους ασεθνείς με διαβήτη

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Σπυρόπουλος, είπε πως εντός της ημέρας θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με την χορήγηση επιδόματος στους ασθενείς με διαβήτη για την αγορά ειδικών παπουτσιών.

Χαρακτήρισε λάθος την άποψη που υποστηρίχθηκε από το ΙΚΑ ότι ο ακρωτηριασμός ασθενή με διαβήτη κοστίζει στο ίδρυμα λιγότερο από το επίδομα για ειδικά παπούτσια.

Ωστόσο σημείωσε ότι αναπτύσσονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα γύρω από την παροχή ειδών υγείας και πρέπει να προασπίζονται τα συμφέροντα των ταμείων και των ασφαλισμένων από το λεγόμενο εμπόριο του πόνου.

"Μαύρη τρύπα" στο ΙΚΑ

Στοιχεία κάνουν λόγο για έλλειμμα που αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, από το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, τα 750 εκατομμύρια ευρώ είναι κρατικές οφειλές από τις προβλεπόμενες δαπάνες υγείας, ενώ τα υπόλοιπα 250 εκατομμύρια ευρώ προκύπτουν από την εισφοροδιαφυγή.

Συνολικά τα συσσωρευμένα χρέη του δημοσίου προς το ΙΚΑ ανέρχονται στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ, οφειλές που έχουν προκύψει από την μη καταβολή νομοθετημένων κρατικών πόρων.

Με τον οργανισμό να παραμένει μονίμως στο «κόκκινο», διακυβεύεται πλέον και η πληρωμή των συντάξεων χιλιάδων ασφαλισμένων, αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων, αφού το ΙΚΑ είναι υποχρεωμένο να καταβάλει μηνιαίως 1 δισ. ευρώ για συντάξεις, ενώ το κονδύλι για το δώρο των Χριστουγέννων υπολογίζεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: