www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η Microsoft παρουσιάζει νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά

Ενάμισι χρόνο μετά την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για κινητά, η Microsoft παρουσιάζει τη τo Windows Phone 7, το οποίο ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία της εταιρείας να κατακτήσει την αγορά των smartphone.

Το νέο λογισμικό, εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο Windows Mobile, λανσάρεται σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη.

Οι πρώτες συσκευές από τις εταιρείες Samsung, LG και HTC αναμένονται στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αν και η κινητή τηλεφωνία αντιστοιχεί μόλις στο 1% των ετήσιων εσόδων της Microsoft, το WP7 είναι «κεφαλαιώδους» σημασίας για την εταιρεία, εκτιμά ο αναλυτής της Morgan Stanley Άνταμ Χολτ.

Την ίδια γνώμη έχει και ο Ρέιμον Λάμας της IDC: «Σε μια κλίμακα από το ένα έως το δέκα, αυτό
είναι έντεκα» σχολίασε.

Η Microsoft είχε κάποτε σημαντικό μερίδιο στην αγορά των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, σήμερα όμως είναι ουραγός πίσω από τα iPhone της Apple και των κινητών με το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Μόλις πριν από λίγους μήνες η Microsoft αναγκάστηκε να αποσύρει το κινητό τηλέφωνο Kin, το οποίο προοριζόταν για τους νεαρούς χρήστες, αλλά δεν γνώρισε καμία απήχηση στην αγορά.

Ίσως το Windows Phone 7 να κάνει τη διαφορά. Το λειτουργικό σύστημα, του οποίου η ανάπτυξη διήρκεσε τρία χρόνια, υποστηρίζουν οθόνες αφής και εμφανίζουν τα εικονίδια των εφαρμογών ως «πλακάκια» τα οποία ο χρήστης μπορεί να μετακινεί πάνω στην οθόνη.

Υποστηρίζει επίσης τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί να επεξεργάζεται έγγραφα με τη φορητή έκδοση του Microsoft Office.

«Αν και το WP7 κάνει ντεμπούτο εν μέσω έντονου ανταγωνισμού, η Microsoft φαίνεται ότι έχει αναπτύξει μια βιώσιμη πλατφόρμα, η οποία ίσως βοηθήσει την εταιρεία να κερδίσει αξιοπιστία στην αγορά των κινητών» εκτίμησε ο Άνταμ Χολτ της Morgan Stanley.

Δεν υπάρχουν σχόλια: