www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ο Παναθηναϊκός κατήγγειλε τη σύμβαση για το Βοτανικό

Ένα ακριβώς χρόνο μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία διεκόπησαν οριστικά τα έργα κατασκευής γηπέδου στον Βοτανικό, η ΓΗΠΕΛ αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση που έχει υπογράψει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Δήμο Αθηναίων.


Η ΓΗΠΕΛ, η οποία είναι εταιρεία που «τρέχει» για τον Παναθηναϊκό το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για δύο λόγους. Επειδή δεν έχει ψηφιστεί ακόμα η νομοθετική ρύθμιση για το έργο, αλλά και για να κατοχυρωθούν τα νόμιμα δικαιώματα της «πράσινης» ΠΑΕ. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μορφή πίεσης προς την κυβέρνηση, για να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο με την προοπτική κατασκευής γηπέδου στον Βοτανικό.

Με τη σημερινή εξέλιξη δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός εγκαταλείπει οριστικά το σχέδιο του Βοτανικού. Στο “τριφύλλι” θα περιμένουν την αντίδραση της κυβέρνησης και αν θα κατατεθεί νέα
νομοθετική ρύθμιση. Της ανακοίνωσης, προηγήθηκε επικοινωνία του πρόεδρου της ΓΗΠΕΛ, Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα που συμφώνησαν με την απόφαση για καταγγελία της σύμβασης.

Στη σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που υπογράφτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2008, αναφέρεται ότι οι “πράσινοι” μπορούν να την καταγγείλουν αν καθυστερήσει το έργο χωρίς να έχει ευθύνη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η ανακοίνωση της ΓΗΠΕΛ:

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΗΠΕΛ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν για τα δεδομένα και την μέχρι σήμερα πορεία του έργου του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Μετά από ενημέρωση των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με τη σύμφωνη γνώμη τους προτάθηκε η καταγγελία της σύμβασης μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η πρόταση αυτή προκρίθηκε για δύο λόγους. Πρώτον, διότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που να αφορά το έργο και δεύτερον, για να κατοχυρωθούν τα νόμιμα δικαιώματα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η βούλησή μας για την απόκτηση ενός σύγχρονου γηπέδου για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού, όπως έχει σχεδιαστεί, είναι δεδομένη και αυτονόητη. Μένει να αποδειχτεί ότι την ίδια βούληση έχουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι με το έργο φορείς

Δεν υπάρχουν σχόλια: