1300 γρ λάδι
2750 γρ αλεύρι από το φούρνο της γειτονιάς σας
500 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1/2 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
Κανέλλα
Γαρύφαλλα
15 γρ αμμωνία (4 κουταλάκια γλυκού)
15 γρ σόδα (4 κουταλάκια γλυκού)
Τριμμένο καρύδι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι
Σιρόπι
1 κιλό μέλι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση της συνταγής
Καίμε το λάδι και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Ρίχνουμε κανέλλα και γαρύφαλλο ανάλογα με την προτίμησή μας. Προσοχή στο γαρύφαλλο γιατί έχει πολύ έντονη γεύση.
Πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε.
Ψήνουμε στους 180 - 200 C για μισή ώρα περίπου (ανάλογα το φούρνο)
Σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί σε μια κατσαρόλα για να βράσουν. Ξαφρίζουμε.
Αφού κρυώσουν τα μελομακάρονα τα βουτάμε λίγα - λίγα στο ζεστό σιρόπι και τα μελώνουμε. Ανάλογα με το πόσο θα τα αφήσουμε στο σιρόπι, εξαρτάται πόσο μαλακά ή σκληρά θα γίνουν.
Αφαιρώντας τα από το σιρόπι ρίχνουμε από πάνω κανέλλα και τριμμένο καρύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου