www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

«Χρησιμοποιήστε τα λύτρα για να βοηθήσετε τον κόσμο»

Μετά τον άντρα της, που συμπεριφέρθηκε με απίστευτη ανωτερότητα στους απαγωγείς του, και η Κατερίνα Παναγοπούλου επέδειξε την ίδια επιείκεια στους δράστες.


«Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ανθρωποειδή, συμπεριφέρθηκαν με απόλυτη ευγένεια σε εμένα και στον σύζυγο μου», δήλωσε η σύζυγος του εφοπλιστή που καταθέτει μέχρι αυτή την ώρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και ευχαρίστησε τους κατηγορουμένους που δεν πείραξαν τον άντρα της.

Η κ. Παναγοπούλου, που διαπραγματεύτηκε με τα μέλη του κυκλώματος και πέτυχε την απελευθέρωση του εφοπλιστή μετά την καταβολή των λύτρων, κατέθεσε ότι η φωνή που άκουγε στο τηλέφωνο δεν ανήκε στον Απόστολο Πετράκη, έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους, και ούτε
σε κάποιον από τους άλλους συλληφθέντες. Εκτίμησε πως ο άντρας με τον οποίο συνομιλούσε ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και είχε βαριά κρητική προφορά.

Απευθυνόμενη προς του κατηγορούμενους, η κ.Παναγοπούλου, τους είπε: «Είστε τυχεροί γιατί δικάζεστε για απαγωγή και ομηρεία και όχι για δολοφονία», καθώς με το σοβαρό πρόβλημα καρδιάς που αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής «θα μπορούσε να έχει πεθάνει στο πρώτο λεπτό, μόνο με το αντίκρυσμα των αντρών με τις κουκούλες».

Σε διάλογο που είχε με τον Πετράκη, ο οποίος επανέλαβε ότι αν γνώριζε τι άνθρωποι είναι ο εφοπλιστής και η σύζυγος του δεν θα προχωρούσε στην απαγωγή, η Κατερίνα Παναγοπούλου απάντησε πως έχει πληροφορηθεί ότι έχει καλό χαρακτήρα: «Ξέρω ότι είστε θύμα, σας εύχομαι μία καλή ζωή από εδώ και πέρα».

Προέτρεψε μάλιστα τον ίδιο και όποιον άλλο εμπλέκεται στην απαγωγή του συζύγου της να αξιοποιήσουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως λύτρα για καλούς σκοπούς. «Τα χρήματα που πήρατε είναι καθαρά. Βοηθήστε κόσμο, είστε νέος ακόμη, μπορείτε», είπε.

Σύμφωνα με την σύζυγο του εφοπλιστή οι κατηγορούμενοι είναι «τα θύματα μιας αρρωστημένης κοινωνίας».

Η κ. Παναγοπούλου αναφέρθηκε στην καταθέση της, στις ώρες αγωνίας που πέρασε ώσπου να καταφέρει με την βοήθεια φίλων να συγκεντρώσει σε χαρτονομίσματα το ποσό των λύτρων, ενώ όπως είπε τη βοήθησαν οι συμβουλές και τα «μαθήματα» των αστυνομικών, για τη συμπεριφορά που έπρεπε να είχε στις συνομιλίες της με τους απαγωγείς.

Η δίκη συνεχίζεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια: