www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Πιέζει η Κομισιόν για το ασύρματο ευρυζωνικό Internet

΄Εκκληση στους υπουργούς Επικοινωνιών της Ε.Ε. να μη διστάσουν να λάβουν σκληρές αποφάσεις και να προχωρήσουν ολοταχώς στην αποδέσμευση των συχνοτήτων για το ασύρματο ευρυζωνικό Internet απηύθυνε η αρμόδια επίτροπος Νέλι Κρόους.


Η Κομισιόν πιέζει για την ταχεία αποδέσμευση της ζώνης των 800 MHz το 2013 με την ολοκλήρωση της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση. Η συγκεκριμένη ζώνη χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως για την τηλεοπτική μετάδοση και η απόδοσή της για άλλες χρήσεις περιγράφεται από την Κομισιόν και διάφορους φορείς ως "ψηφιακό μέρισμα".

Στελέχη του υπουργείου Υποδομών, το οποίο είναι υπεύθυνο και για θέματα ραδιοσυχνοτήτων, σημειώνουν πως το χρονοδιάγραμμα της Κομισιόν συναντά διαφωνίες από πολλές χώρες της Ε.Ε. Οσον αφορά την Ελλάδα, πάντως, εκτιμούν πως υπό προϋποθέσεις είναι εφικτή η αποδέσμευση των συχνοτήτων το 2013. Διευκρινίζουν επίσης πως η απελευθέρωση των συχνοτήτων δεν σημαίνει κατ'
ανάγκη πως ένα μέρος τους δεν θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου για τηλεοπτική μετάδοση, αφού κάτι τέτοιο αναμένεται να καθοριστεί από μια σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η διαδικασία αυτή δεν θα διαφέρει ουσιαστικά από τις δημοπρασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την εκμίσθωση συχνοτήτων στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: