www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

«Καλλικράτης» στα λιμάνια της χώρας

Τη διαβεβαίωση πως «ό,τι και να γίνει, τα λιμάνια της Ελλάδας θα διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και το 51% θα παραμείνει στο δημόσιο», έδωσε εκ νέου, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), Γιώργος Ανωμερίτης.


Προανήγγειλε δε, ανακοινώσεις εντός του Δεκεμβρίου για το νέο, ενιαίο λιμενικό σχήμα/σύστημα, υπό την «ομπρέλα» του οποίου θα τεθούν τα ελληνικά λιμάνια («λιμενικός 'Καλλικράτης'), καθώς, όπως γνωστοποίησε, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες.

Δεν επεκτάθηκε, ωστόσο, σε περαιτέρω λεπτομέρειες (π.χ., σε σχέση με το αν θα δημιουργηθεί γι' αυτό τον σκοπό εταιρία holding, με επικεφαλής τους ΟΛΠ και ΟΛΘ), αφού, όπως ξεκαθάρισε, oι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννη Διαμαντίδη,
μέσα στο μήνα.

* Ο πρόεδρο του ΟΛΘ Στέλιος Αγγελούδης επιβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για το μεγαλόπνοο έργο της 6ης προβλήτας του ΟΛΘ, επαναλαμβάνοντας ότι ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Δεκέμβριο. Όπως είπε, σύντομα θα «συμπληρωθούν» οι υπογραφές που λείπουν από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), αφού η υλοποίηση του έργου αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: