www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Συνελήφθησαν 51 άτομα και 11 ακόμη κατηγορούνται για το κύκλωμα σωματεμπορίας

Και δύο αστυνομικοί εμπλέκονται στη διεθνή εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών που εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με τις Ρωσικές Αρχές Ασφαλείας.


Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη χθεσινή πανελλαδική επιχείρηση προσήχθησαν περισσότερα από 180 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν συνολικά 51, εκ των οποίων τα 19 αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται κι ένας δικηγόρος της Αθήνας που φέρεται να εμπλέκεται σε ορισμένες περιπτώσεις νομιμοποίησης γυναικών που γίνονταν με διάφορους τρόπους, όπως την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, την υποβολή αιτήσεων πολιτικού ασύλου, ή την τέλεση εικονικών γάμων με Έλληνες πολίτες.

Επιπλέον κατηγορούνται άλλα 11 άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για συμμετοχή στην
εγκληματική οργάνωση.

Οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί, που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, βαρύνονται με κατηγορίες παράβασης καθήκοντος σχετικά με τη διευκόλυνση ταχύρρυθμης έκδοσης των αδειών εργασίας των γυναικών. Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι 51 συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Απελευθερώθηκαν τέλος οι τέσσερις γυναίκες ρωσικής καταγωγής που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των ερευνών και είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: