www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 09.12.2010

Ζεστό και υγρό καιρό, με παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010. Τις νυχτερινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα βορειοδυτικά πεδινά και χιόνιοπτώσεις στα ορεινά, ενώ αργότερα θα χιονίσει και σε βορειότερες περιοχές της χώρας με χαμηλό υψόμετρο.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 21 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 23 - 24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 13 έως 20 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, με τάσεις ενίσχυσης το απόγευμα σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στα υπόλοιπα πελάγη από δυτικές
διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Τοπικές νεφώσεις, κυρίως από το απόγευμα, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 - 18 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 
Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 10/12/2010 και το
Σάββατο 11/12/2010, με τα εντονότερα φαινόμενα να εστιάζονται στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι :


• Ο ισχυρές βροχές και καταιγίδες που το Σάββατο θα περιοριστούν στα ανατολική και νότια χώρα και την Κυριακή κυρίως στο Νότιο Αιγαίο.

• Οι χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινα και κατά τόπους σε πεδινές - παραθαλάσσιες περιοχές. Την Παρασκευή οι χιονοπτώσεις θα εστιάζονται στη Βόρεια και κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα, το Σάββατο στην Ανατολική Ελλάδα και στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.

• Η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας η οποία σε ορισμένες περιοχές θα είναι της τάξης των 20 βαθμών σε λιγότερες από 48 ώρες.

• Ο ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

• Η επικράτηση πολύ θυελλωδών βόρειων ανέμων με εντάσεις που τοπικά, κυρίως στο Αιγαίο, ενδέχεται να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τα 10 μπ.

• Ο πολύ εντονος κυματισμός στα πελάγη που κατά τόπους στις ακτές θα προκαλέσει επικίνδυνες συνθήκες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: