www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

«Δεν αρκεί η μείωση των μισθών για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ» λέει ο Έλληνας εκπρόσωπος στο ΔΝΤ

Αυτό υποστήριξε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους.


Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε ότι οι μειώσεις των μισθών είναι μια εσωτερική υποτίμηση καθώς μειώνεται το κόστος της παραγωγής, που στόχο έχει να κάνει τη Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και τόνισε ότι δεν αρκεί η μείωση των μισθών για να εξυγιανθούν οι ΔΕΚΟ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό, ωστόσο διευκρίνισε ότι σε περίπτωση δεκαετούς παράτασης, δεν αποκλείεται πιθανή εξειδίκευση κάποιων διορθωτικών μέτρων, αλλά και μια "μικρή" επιβάρυνση του επιτοκίου.

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στο πολύ υψηλό χρέος,παρά την επιμήκυνση, απήντησε πως η επικρατούσα άποψη,είναι πως η τήρηση του μνημονίου θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποκτήσει μια αναπτυξιακή τροχιά, να αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα και να
ανακτήσει τις αξιοπιστία της στις αγορές μειώνοντας σταδιακά το χρέος.

Ωστόσο ανέφερε πως υπάρχουν και κάποιοι σκεπτικιστές μέσα στο ΔΝΤ, σύμφωνα με τους οποίους αμφισβητείται η δυνατότητα της Ελλάδας να αναπτυχθεί επαρκώς για να μειώσει το χρέος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: