www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Γκάφα μεγατόνων της NASA

Μπορεί να στέλνει ανθρώπους στο φεγγάρι, να ανακαλύπτει την δομή πλανητών, να έχει στο προσωπικό της τα λαμπρότερα μυαλά παγκοσμίως, κι όμως, ακόμα και η NASA είναι ικανή για τα πιο απίστευτα λάθη.


Μοιάζει με ανέκδοτο αλλά είναι πραγματική ιστορία: Η ΝΑSA , στα πλαίσια της "συνταξιοδότησης" των διαστημικών της λεωφορείων μέσα στο 2011, πούλησε μηχανήματα χωρίς πρώτα να βεβαιωθεί ότι είχε διαγράψει από αυτά ευαίσθητα δεδομένα (!)

Η είδηση κυκλοφόρησε ταχύτατα στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνοντας την ΝΑSA αφενός να παραδεχτεί την γκάφα, αφετέρουν να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

«Από έλεγχό που κάναμε διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις των πρακτικών ασφάλειας στα συστήματα πληροφορικής" έλεγε ο Πολ Μάρτιν, Γενικός Επιθεωρητής της υπηρεσίας, "παραβιάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών για τα διαστημικά
λεωφορεία και άλλα προγράμματα της NASA» συμπλήρωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το λάθος αφορά 14 υπολογιστές από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι που εδρεύει στη Φλόριντα, από τους οποίους οι 10 είχαν ήδη πουληθεί. Επίσης το ίδιο λάθος έγινε σε σκληρούς δίσκους του Ερευνητικού Κέντρου Λάνγκλεϊ στη Βιρτζίνια. Οι δίσκοι αυτοί εντοπίστηκαν σε μέρος όπου είχε ελεύθερη πρόσβαση το κοινό.

Τέλος οι επιθεωρητές εντόπισαν υπολογιστές έτοιμους για πώληση , στους οποίους δεν είχαν διαγραφεί διευθύνσεις IP της NASA. Και όλοι μπορούμε να φανταστούμε τί θα γινόταν αν οι υπολογιστές αυτοί έπεφταν σε χέρια χάκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: