www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Στην Αθήνα ο Όλι Ρεν

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και άλλους φορείς θα έχει σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική. Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους της χώρας.


Ο κ. Ρεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν και οι δύο σήμερα το πρωί στο συνέδριο του Economist με θέμα "Διατηρώντας ζωντανό το ευρώ: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας".

Στις 3:00 αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στη συνέχεια με
τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Το απόγευμα, ο κ. Ρεν θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ερωτηθείς, κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου Ecofin, ο Ολι Ρεν επισήμανε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι οι χρόνοι ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είναι ανάγκη να εναρμονιστούν και πως ανέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει σύντομα το ζήτημα αυτό για την Ελλάδα.

«Αυτό θα γίνει σύντομα και θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες αναχρηματοδότησης του χρέους της», δήλωσε ο Όλι Ρεν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: