www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

«Είμαστε καθυστερημένοι, πολιτικά, πνευματικά και πολιτιστικά»

Έντονα επικριτικός και με βολές εναντίον βουλευτών ακόμα και του κόμματος του, που χειροκροτούν, όπως είπε, τη στάση δημάρχων να μην προωθούν έργα ύψους 413 εκατομμυρίων ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια για τη δημιουργία Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων, εμφανίστηκε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έθεσε θέμα «πολιτικής ευθύνης που πρέπει όλοι να αντιληφθούν», την οποία συνέδεσε μάλιστα με τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση να βρει τα 325 εκατομμύρια ευρώ, για να κλείσει το πακέτο στήριξης, ενώ έκανε λόγο για «καθυστερημένους πολιτικά, πνευματικά και πολιτιστικά».

«Την ίδια ώρα που εμείς σκοτωνόμαστε με τους ευρωπαίους για τα 300 εκατομμύρια που μας λείπουν, απετάσσονται από την χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες 413 εκατομμύρια ευρώ για έργα
που αφορούν την επεξεργασία Λυμάτων στην Αττική, γιατί οι δήμοι, στους οποίους εσφαλμένα έδωσε ο νομοθέτης την εξουσιοδότηση, δεν προωθούν τις σχετικές διαδικασίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε:

«Και αυτό γίνεται υπό τα χειροκροτήματα διαφόρων συναδέλφων και δικών μου βουλευτών υπό την αναζήτηση ψηφοθηρίας, αλλά και με την ανοχή και έμπνευση της ΕΥΔΑΠ, οργανισμού που το κράτος έχει την πλειοψηφία και ανήκει σε συγκεκριμένο υπουργείο. Εμείς σκοτωνόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι μερικοί δήμαρχοι πείσανε και τους οπαδούς τους ότι τα ΚΕΛ μυρίζουν. Δεν μυρίζουν, απλώς εμείς είμαστε καθυστερημένοι, πολιτικά, πνευματικά και πολιτιστικά".

Αφορμή για την επίθεση αυτή του Θόδωρου Πάγκαλου σε όσους αδρανούν, δόθηκε με την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό του Γιώργου Καρατζαφέρη, τον οποίο αντικατέστησε ο βουλευτής του Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, για τη στασιμότητα των δημοσίων επενδύσεων και την αύξηση της ανεργίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσανθακόπουλος έκανε λόγο για «επενδυτική άπνοια» σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στο κόσμο σε επικινδυνότητα και αδυναμία προσέλκυσης επενδυτών, κυρίως λόγω γραφειοκρατίας, ενώ διογκώνεται τραγικά η ανεργία που έφτασε στο 20%.

Απαντώντας ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν στη χώρα μας καθώς, όπως είπε, οι επενδύσεις προϋποθέτουν κλίμα ασφάλειας και αυτό σημαίνει, τόνισε, ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό κλίμα νομιμότητας απέναντι σε πράξεις ανεξέλεγκτες, αυθαιρεσίας, καταλήψεις, βιαιοπραγίας ανομίας, με μια δικαιοσύνη που δεν θα εμφανίζει καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, το πρόβλημα της ύφεσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας αντιμετωπίζεται μόνο με τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας για να προσελκύσει επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: