www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Καρατζαφέρης: Η Ελλάδα μπορεί εκτός γερμανικής μπότας


Στο ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να κάνει εκτός Ε.Ε., η απάντηση είναι ότι σαφώς δεν πρέπει και δεν μπορεί, αλλά μπορεί εκτός γερμανικής μπότας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., γιατί σήμερα, όπως είπε, δεν υπάρχει Ε.Ε. αλλά γερμανική κυριαρχία η οποία συμπεριφέρεται στους Επιτρόπους ως μαριονέτες.

Οι αποφάσεις, υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, δεν λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, αλλά σε ένα πύργο έξω από το Βερολίνο όπου διαβουλεύεται η κ. Μέρκελ με τις χώρες - δορυφόρους της Γερμανίας, την Αυστρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και «δυστυχώς το Λουξεμβούργο», γιατί
όπως σημείωσε, μέχρι πρόσφατα ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν συνεννοήσιμος.

Με έχει ενοχλήσει η ταπείνωση της χώρα μας, μας έκλεψαν την αξιοπρέπεια, θέλουν να μας αφαιρέσουν και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας, μας επέβαλαν τον ευτελισμό και αυτό δεν το επιτρέπω όσο κι αν πεινάω, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του για τη στάση των δανειστών κατά την πρόσφατη διαπραγμάτευση.

Αναφερόμενος εξάλλου στη σύσκεψη των τριών αρχηγών υπό τον Λ.Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως «φθάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό για μία μικρή διαφορά που είχε προκύψει για ένα ποσό γύρω στα 200 εκατ. ευρώ», «για μία μείωση στις συντάξεις των γερόντων της τάξης των 10 ευρώ», «να φωνάξουμε οι πέντε (οι τρεις αρχηγοί, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. οικονομικών Ευ. Βενιζελος) τον κ. Πολ Τόμσεν να τον παρακαλέσουμε».

«Αυτό, είπα, είναι απαράδεκτο», τόνισε και χαρακτήρισε persona non grata για την Ελλάδα τον κ. Τόμσεν.

Εάν θελήσει ο Πωθυπουργός οι υπουργοί του ΛΑΟΣ θα μείνουν, εγώ δεν θα επέμβω

Δεν υπάρχουν σχόλια: