www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δ. Ρέππας: Το δίλημμα είναι «Η Ελλάδα με την Ευρώπη ή χωρίς την Ευρώπη;»


«Είναι φανερό ότι ευρύτερες σκοπιμότητες, εντός και εκτός Ελλάδας, υπαγορεύουν τη διαχείριση αυτού του προγράμματος για τη διαμόρφωση μιας υποτιμητικής εικόνας για τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και την χώρα μας. Αυτό δεν είναι δεκτό. Οφείλουμε να σπάσουμε αυτόν τον κλοιό.

Δημοσιονομική πολιτική και διαρθρωτικές αλλαγές με πολιτική ανάπτυξης οδηγούν την Ελλάδα στο να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής και εταίρος Β΄ κατηγορίας. Η Κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στο ρόλο της μπροστά στη μεγάλη πρόκληση, πρέπει και αυτή να αλλάξει. Ο Πρωθυπουργός έχει το λόγο», υπογραμμίζει σε δήλωσή του για τις πολιτικές εξελίξεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας.

Στην δήλωσή του ο κ. Ρέππας επισημαίνει επίσης ότι ουδείς μπορεί να πάρει την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας αυτή την στιγμή, καθώς και ότι οποιαδήποτε εξέλιξη οδηγεί την Ελλάδα σε απομόνωση και την απομακρύνει από τους συμμάχους της και ειδικά από την ΕΕ είναι καταστροφική.

«Το δίλημμα είναι: Η Ελλάδα με την Ευρώπη ή χωρίς την Ευρώπη;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει επίσης ότι «κάθε στάση η οποία έχει ορίζοντα προσωπικό ή κομματικό, είναι ανεύθυνη. Εξίσου ανεύθυνη είναι και η προσπάθεια να αποφεύγει κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν».

Αναφερόμενος στο PSI και την νέα δανειακή σύμβαση, ο κ. Ρέππας επισημαίνει ότι «έχει προκύψει με την έγκριση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και είναι ένα πλαίσιο που μας δεσμεύει» και προσθέτει ότι «όμως, αυτό το πρόγραμμα έχει προκαλέσει μια γενικότερη συζήτηση που αδικεί και την χώρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού».

«Το κλίμα δυσπιστίας βαραίνει την Ελλάδα, παραγνωρίζοντας την τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει και τη μεγάλη προσπάθεια των πολιτικών κομμάτων παρά το κλίμα αποδοκιμασίας τους από πολίτες, να κρατήσουν ζωντανή την χώρα», προσθέτει ο κ. Ρέππας, καλώντας σε «σπάσιμο του κλοιού» και ανάληψη πρωτοβουλιών από τον κ. Παπαδήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: