www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τι αναφέρουν οι επιστολές παραίτησης των Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη


Τις παραιτήσεις τους από την κυβέρνηση υπέβαλλαν με επιστολές τους, που επέδωσαν στο γραφείο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών & Δικτύων Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, προερχόμενοι αμφότεροι από το ΛΑΟΣ.

Στην επιστολή του ο κ. Βορίδης τονίζει ότι κατόπιν της απόφασης του Γιώργου Καρατζαφέρη να καταψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και επειδή, όπως αναφέρει στην επιστολή, «η τοποθέτησή μου στο αξίωμα του υπουργού πηγάζει κι από την δική του (του κ. Καρατζαφέρη) πρόταση και με δεδομένη την συγκεκριμένη πρόσφατη τοποθέτησή του, είμαι υποχρεωμένος να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεσή σας».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει στην δική του επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο ότι παραιτείται μετά την απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ για καταψήφιση της δανειακής σύμβασης «ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας ανεμπόδιστα για την υλοποίηση μιας συμφωνίας με τόσο καίρια σημασία για το μέλλον της Ελλάδος ως μέλος της ΕΕ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαιώνουν στις επιστολές τους τον Πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνησή του και την προσπάθειά της στο δύσκολο έργο της «για τη σωτηρία της χώρας και το συμφέρον της πατρίδας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

Σε σύντομη συνομιλία του ο κ. Βορίδης με δημοσιογράφους μετά την επίδοση της παραίτησης του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "πολιτική σημασία έχει η ψήφος στη Βουλή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: