www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Α. Διαμαντοπούλου: Το Συμβούλιο Κορυφής δεν είναι η Μέρκελ!

«Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό» τονίζει σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, η οποία ζητά τέσσερις παρεμβάσεις για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης.

Η κ. Διαμαντοπούλου ζητά από το Συμβούλιο Κορυφής να υπηρετήσει το ρόλο του, λέγοντας ότι «το Συμβούλιο Κορυφής δεν είναι η Καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ», ζητά την υιοθέτηση αυξημένων κεφαλαίων από ESM και EFSF προκειμένου να λειτουργήσουν προληπτικά αντί να θεραπεύουν τα γεγονότα, ζητά άμεση έκδοση ευρωομολόγων και τέλος ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού αναπτυξιακού προγράμματος,

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Διαμαντοπούλου έχει ως εξής:

«Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι για πρώτη φορά ευρωπαϊκός, όχι απλά εθνικός»

Η ανάληψη της πρωτοβουλίας "Ευρώπη SOS" και η αποστολή των επιστολών στους Romano
Prodi, Jacques Delors, Martin Schulz και Antonio Vitorino, πρώην Επίτροπο της ΕΕ, για ενεργοποίηση προς την κατεύθυνση ανασύνταξης της Ευρώπης, καθώς και οι συναντήσεις με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Viviane Reding και τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανάγκης να καταστεί όσο πιο εμφανές γίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό! Η κρίση είναι ολόκληρης της Ευρώπης. Γι’ αυτό και δεν ξεπερνιέται με επιστροφή στο παρελθόν αλλά με πολιτική για το μέλλον. Με περισσότερη Ευρώπη!

4 ΑΜΕΣΕΣ & ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ Η ΚΡΙΣΗ:

1. Το Συμβούλιο Κορυφής να λειτουργήσει σύμφωνα με το στόχο του, δηλαδή να υπηρετήσει το ευρωπαϊκό συμφέρον, λαμβάνοντας υπόψη τα επιμέρους εθνικά συμφέροντα. Το Συμβούλιο Κορυφής δεν είναι η Γερμανίδα Καγκελάριος, είναι οι 27αρχηγοί κρατών.

2. Στους μηχανισμούς στήριξης EFSF και EFM να χορηγηθούν αυξημένα κεφάλαια τώρα, ώστε να ενεργήσουν προληπτικά αντί να θεραπεύουν μετά τα γεγονότα. Η Ευρώπη έχει την οικονομική δύναμη να σώσει τον εαυτό της.

3. Η έκδοση ευρωομολόγων και ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών θα έδινε την εικόνα μιας Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο, που θέλει και μπορεί να υπερασπιστεί το συνολικό της συμφέρον.

4. Τέλος, να ενεργοποιηθεί το ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα με τα διευρωπαϊκά δίκτυα όπως μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και στο χώρο της έρευνας, που θα πυροδοτήσουν δορυφορικές επενδύσεις σε όλες τις χώρες.

Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι για πρώτη φορά ευρωπαϊκός, όχι απλά εθνικός. Όποιος πιστεύει ότι θα σταματήσει η κρίση στη γραμμή των συνόρων της χώρας του είναι απλά ανιστόρητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: