www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Στήριξη Ανδ. Λοβέρδου στο Λ. Παπαδήμο


«Με συναίσθημα ευθύνης απέναντι στη πατρίδα στηρίζω τις προσπάθειές σας για να μη γονατίσει η Ελλάδα, για να μην καταστραφεί η εθνική μας και οικογενειακή μας οικονομία» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στη αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για αντοχές του ελληνικού λαού που έχουν ξεπεραστεί, επισημαίνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι οι προσαρμογές του ελληνικού κράτους και της ελληνικής οικονομίας θα έφερναν ύφεση και πως τα νέα μέτρα θα επιτείνουν την ύφεση» και προσθέτοντας ότι «οπωσδήποτε οι δραματικές αυτές δυσκολίες είναι
καλύτερες από την πτώχευση που θα εξαφανίσει το εισόδημα των πολιτών».

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι «δεν πάει άλλο με τη μη άσκηση αναπτυξιακών πολιτικών» και τόνισε ότι «από την Δευτέρα είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ένα προγράμματα σταθεροποίησης και ανάπτυξης με χρονοδιάγραμμα που θα αφορά και το βίο αυτής της κυβέρνησης».

Μιλώντας για τα θέματα Υγείας, ο κ. Λοβέρδος είπε πως ό,τι ήταν προς νομοθέτηση το έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή τις επόμενες ημέρες και πρόσθεσε ότι «είμαι έτοιμος να αναλάβω το υπουργείο Υγείας και τους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων.

Το είχα προτείνει στη προηγούμενη κυβέρνηση και δεν το έκανε όπως και όλες οι προηγούμενες. Αναρωτιέμαι, όμως, έπρεπε να υπάρχει το νέο πρόγραμμα για να γίνει αυτό; Έπρεπε να φτάσει η χώρα ως εδώ για να το κάνουμε αυτό;»

«Αναλάβαμε πρόσθετα βάρη στις πλάτες μας 1,2 δισ. Θα το παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε. Διαμορφώσαμε, διαπραγματευόμενοι στο νέο πρόγραμμα, ένα περίγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών για την Υγεία. Έγινε διαπραγμάτευση όπως γίνεται από το Μάιο του 2010. ʼλλωστε είμαι ο υπουργός που είχε πει όχι στη περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Αλλά μετά το τέλος το 2012 δεν θα υπάρχει περιθώριο για άλλες περικοπές. Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη το 2013 θα πρέπει να κλείσουμε κοινωνικές υποδομές» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος καλώντας άπαντες να επιδείξουν σοβαρότητα και καταγγέλλοντας «κάποιους» που με τις «ολιγωρίες και την δημόσια στάση τους δυσφημούν την εικόνα της χώρας εκτός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: