www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Προφυλακιστέος ο 53χρονος Κούρδος για τη γιάφκα της Τριανδρίας


Προφυλακιστέος κρρίθηκε ο 53χρονος Τούρκος υπήκοος, κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθη με την κατηγορία ότι συνδέεται με τη γιάφκα της Τριανδρίας, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από έκρηξη χειροβομβίδας, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας 32χρονος Κούρδος.

Ο 53χρονος πολιτικός πρόσφυγας απολογήθηκε ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή, αρνούμενος τις βαρύτατες κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και πολεμικού υλικού.

Συγκεκριμένα στο υπόμνημά του υποστηρίζει ότι ουδέποτε βρέθηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντη, στην Τριανδρία, όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Αντιθέτως, όπως αναφέρει, το σε βάρος
του ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε επειδή κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρέθηκαν δύο αποτυπώματά του σε άλλο διαμέρισμα, επί της οδού Μιαούλη στην Τούμπα, όπου διέμενε ο άτυχος 32χρονος κι όπου μετέβη ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο για να βοηθήσει τον άτυχο άντρα στην μετακόμιση που έκανε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπόμνημα, ο 53χρονος πολιτικός πρόσφυγας διαμένει στη χώρα μας και εργάζεται ως μικροπωλητής, ενώ έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο από το 2006. Μάλιστα, όπως τονίζεται, η σύλληψή του έγινε όταν πήγε στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης για να ανανεώσει το ειδικό δελτίο αιτούντος πολιτικό άσυλο.

Τον 32χρονο Κούρδο τον γνώριζε λόγω της κοινής πολιτικής τους δράσης στους κόλπους της «Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους Τουρκίας-Κουρδιστάν», που είναι αναγνωρισμένο σωματείο από το ελληνικό κράτος.

Ο συλληφθείς επιπλέον προσκόμισε ιατρικές γνωματεύσεις που πιστοποιούν τα σοβαρά ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας των «βασανιστηρίων που υπέστη στην Τουρκία», λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Πάντως, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή του κράτηση.
Η έκρηξη στην Τριανδία σημειώθηκε στις 4 Οκτωβρίου. Στο κατεστραμμένο υπόγειο είχαν εντοπιστεί ένα αντιαρματικό με βλήμα, δύο υποπολυβόλα Καλάσνικοφ και Σκόρπιον, ένα πολυβόλο Α/Κ, 13 χειροβομβίδες, 14 πυροκροτητές και τηλεχειριστήρια. Η έκρηξη στο διαμέρισμα, που είχε ως συνέπεια τον τραγικό θάνατο του 32χρονου, είχε αποδοθεί από τις διωκτικές αρχές σε ατύχημα.

Ακόμη και στην προκήρυξη που έστειλε η οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C) τονιζόταν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ατύχημα κατά τη διάρκεια λανθασμένου χειρισμού εκρηκτικών. Σχετικά με το 32χρονο θύμα, αναφερόταν πως ήταν μέλος της επιτροπής της οργάνωσης στην περιοχή Μαύρης Θάλασσας και πως ήταν ένας από τους μαχητές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: