www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Στην Ολομέλεια της Βουλής το ν/σχ για το PSI


Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI), το οποίο υπερψηφίστηκε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών του Κοινοβουλίου.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Αριστεράς και του ΛΑΟΣ για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου έγινε σε υψηλούς τόνους, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να επιχειρηματολογεί ώστε να κάμψει τις έντονες αντιδράσεις της
αντιπολίτευσης για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Αιτιολογώντας την επιλογή αυτή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε πως στις 14 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα ταμιακών διαθεσίμων, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ήδη η ανταλλαγή του μεγάλου όγκου των ομολόγων ελληνικού δικαίου και να ακολουθήσει τον επόμενο μήνα η ανταλλαγή ομολόγων αλλοδαπού δικαίου.

«Πρέπει να προλάβουμε τις ασφυκτικές προθεσμίες οι οποίες κρίνονται από τις λήξεις των ομολόγων του Μαρτίου, γι΄ αυτό πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να γίνει το αργότερο την Παρασκευή η επίσημη ανακοίνωση για το PSI», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η υπαγωγή των νέων ομολόγων στο βρετανικό δίκαιο, γίνεται καθώς «κανείς ομολογιούχος δεν θα ερχόταν με ελληνικό δίκαιο».

Από κει και πέρα, πρόσθεσε, «το δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης είναι το δίκαιο του τόπου εκτέλεσης- δηλαδή το ελληνικό δίκαιο- και δεν υπάρχει καμία απειλή για τη δημόσια περιουσία, (δρόμοι, πλατείες, ορυκτός πλούτος, αρχαιολογικοί χώροι), για οτιδήποτε σχετίζεται με τη δημόσια κτήση και υπόσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: