www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Λ. Γρηγοράκος: Να ανακοινωθεί σήμερα το όνομα του βουλευτή


Αν μέχρι το μεσημέρι δεν βγει ο ίδιος ο βουλευτής με το 1 εκατ. ευρώ να δώσει εξηγήσεις, θα πρέπει ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής να ανακοινώσει το όνομά του, υποστήριξε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για το PSI, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο κ. Γρηγοράκος κάλεσε «τον βουλευτή ή την βουλευτή που έβγαλε ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, να αποκαθάρει το πολιτικό σύστημα δίνοντας εξηγήσεις» και πρόσθεσε: «Αν μέχρι το μεσημέρι δεν βγει ο συνάδελφος να πει και να δώσει εξηγήσεις, θα πρέπει ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, να ανακοινώσει το όνομά του. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να κατηγορήσουμε
συλλήβδην το πολιτικό σύστημα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αυτοπροστατευτούμε και αν υπάρχουν και άλλοι να ανακοινωθούν σήμερα».

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρόεδρο της Επιτροπής για τον έλεγχο των κοινοβουλευτικών «πόθεν έσχες», Βαγγέλη Αργύρη, ώστε να αποκαλυφθεί ο βουλευτής, ζήτησε και ο εισηγητής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, με το επιχείρημα ότι «για τον πολιτικό κόσμο η γενίκευση είναι καταστροφική και πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο».

Απαντώντας, ο κ. Αργύρης διευκρίνισε πως έχει δώσει ήδη κατευθυντήριες εντολές να ελεγχθούν τα «πόθεν έσχες» της περιόδου στην οποία αναφέρθηκε ο εισαγγελέας.

«Έχω ζητήσει να μου μεταβιβαστούν από το υπουργείο Οικονομικών οι καταστάσεις από τα εμβάσματα στο εξωτερικό και όταν βρεθεί ο βουλευτής -εν ενεργεία ή πρώην- θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα βγει δημοσιεύσιμο πόρισμα από τους ορκωτούς ελεγκτές», είπε και πρόσθεσε:

«Όπως έχει βγει το θέμα, το ηθικό υπερβαίνει το νόμιμο: είναι αδιανόητο να ενοχοποιείται συλλήβδην το πολιτικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: