www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο καιρός στις 23.02.2012


Βροχερό καιρό κυρίως στο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόνησσο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου και εξασθένηση των ανέμων στη Δυτική Ελλάδα, περιμένουμε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012. Μέχρι αργά το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 12 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια σε μέτριους. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν μέτριοι ανατολικοί άνεμοι. Σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή στα πεδινά και πρόσκαιρη χιονόπτωση στα ορεινότερα τμήματα της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 9. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: