www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη: Η πρόσκληση Σαμαρά δεν αφορά τη Δημοκρατική Συμμαχία


Κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο Σκάι, διευκρινίζοντας ότι η πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για πανστρατιά δεν αφορά τη Δημοκρατική Συμμαχία.

«Σε τι βάση να συζητήσουμε πολιτικά;», διερωτήθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και τόνισε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι η έλλειψη αξιοπιστίας και ότι η ίδια έχει κάνει πολύ μεγάλη επένδυση στη δική της αξιοπιστία περνώντας, όπως χαρακτηριστικά είπε, διά πυρός και σιδήρου.

Παράλληλα, επέκρινε τον κ. Σαμαρά για την απόφασή του να διαγράψει εκείνους που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση. «Δέκα ημέρες μετά λέει το κόμμα αυτό "ελάτε πίσω αν ψηφίσετε τους
εφαρμοστικούς νόμους, δηλαδή αν ψηφίσετε αντίθετα με αυτό που ψηφίσατε πριν από δέκα ημέρες".

Και είσαι εσύ πολίτης και παρακολουθείς αυτή την κατάσταση και λες "έλεος"», παρατήρησε.

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ακόμη ότι «τα παλιά κόμματα διότι δεν έβαλαν καθόλου μυαλό» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι πολίτες όχι μόνο δεν θα τα επιβραβεύσουν, αλλά θα τα τιμωρήσουν, βάζοντας καινούρια κόμματα στη Βουλή. Ωστόσο, όσον αφορά στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ σημείωσε ότι το κόμμα της θα συνεργαστεί με όλα τα κόμματα υπό την προϋπόθεση να έχουν επί της ουσίας δεσμευτεί για την πλήρη αναδιοργάνωση του ελληνικού κράτους.

Οσον αφορά το θέμα του βουλευτή που φέρεται να έχει καταθέσει 1 εκατ. ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε τη στάση του πολιτικά ανήθικη, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί 299 βουλευτές να διαβάζουν στα μάτια του κόσμου το ερωτηματικό «ρε μπας και είσαι εσύ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: