www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Στόχος διαρρηκτών και η Δημοτική Πινακοθήκη

Νέο κρούσμα διάρρηξης σε ελληνικό μουσείο, αυτή τη φορά στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Βρεφοκομείου στην πλατεία Κουμουνδούρου, εκεί που μέχρι το 2010 στεγαζόταν η Δημοτική Πινακοθήκη.

Η διάρρηξη κρατήθηκε μυστική από το δήμο Αθηναίων. Ενώ οι δράστες μπήκαν στο κτίριο του παλιού Βρεφοκομείου στις 6 Φεβρουαρίου το γεγονός έγινε γνωστό μόλις χθες και ύστερα από καταγγελία του τέως δημάρχου Ν. Κακλαμάνη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» οι άγνωστοι φαίνεται ότι προσπάθησαν επί αρκετές ώρες να μπουν στο χώρο. Ο συναγερμός του κτιρίου χτύπησε τουλάχιστον δύο φορές από το μεσημέρι ως
το απόγευμα, ο φύλακας έλεγξε, αλλά δεν είδε κάτι ύποπτο.

Η μέθοδος των διαρρηκτών θυμίζει πολύ αυτή που ακολουθήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου οι δράστες ενεργοποιούσαν επί ώρα τον συναγερμό για αντιπερισπασμό. Σε αυτή την περίπτωση όμως το χτύπημα μοιάζει πιο ερασιτεχνικό.

Τελικά οι άγνωστοι υπό καταρρακτώδη βροχή κατάφεραν να σπάσουν ένα από τα τζάμια του κτιρίου, να λυγίσουν τα κάγκελα και πιθανότατα να μπουν στο χώρο...

Ο συναγερμός χτύπησε και πάλι, ο φύλακας έλεγξε το χώρο και όλα δείχνουν ότι τράπηκαν σε φυγή...

Το απίστευτο όμως είναι πως κανείς δεν γνωρίζει αν πριν είχαν καταφέρει να αρπάξουν κάτι διότι όπως όλα δείχνουν κανείς δεν γνωρίζει πόσα και ποια ακριβώς έργα υπήρχαν στο χώρο!

Στο κτίριο εξακολουθούν να φιλοξενούνται όλα τα εργαστήρια συντήρησης όσο και οι αποθήκες με έργα της μόνιμης συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης, οι εκθεσιακοί χώροι της οποίας έχουν μεταφερθεί στο Μεταξουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: