www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Νευρολογικές διαταραχές προκαλεί η συχνή χρήση παρασιτοκτόνων

Η επί μακρό χρονικό διάστημα έκθεση σε παρασιτοκτόνα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών εγκεφαλικής άνοιας σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που βασίστηκε στη μελέτη εργαζομένων στη φημισμένη οινοπαραγωγό περιοχή του Μπορντό.


Η σχετική έρευνα του Γαλλικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στα κτήματα του Μπορντό που έρχονταν άμεσα σε επαφή με παρασιτοκτόνα και ζιζανιοκτόνα ήταν πέντε φορές πιθανότερο να εμφανίσουν προβλήματα σε μια σειρά από νευρολογικά διαγνωστικά τεστ σε σύγκριση με εκείνους που είχαν εκτεθεί ελάχιστα ή καθόλου σε αυτά τα χημικά.

Η νέα μελέτη προστίθεται σ' έναν αυξανόμενο αριθμό ενδείξεων σύμφωνα με τις οποίες η χρόνια χρήση παρασιτοκτόνων στη γεωργία αυξάνει τον κίνδυνο νευρολογικών διαταραχών, ιδιαίτερα σε
χώρες που γίνεται εκτεταμένη χρήση τέτοιων ουσιών από τους γεωργούς. Η Γαλλία έχει τη μεγαλύτερη χρήση παρασιτοκτόνων στην Ευρώπη και την τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο, ενώ την πρωτιά κατέχουν οι ΗΠΑ ακολουθούμενες από την Ιαπωνία και τη Βραζιλία. Δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υπολογίζεται ότι λόγω εργασίας εκτίθενται συχνά σε παρασιτοκτόνα.

Η μελέτη των εργαζομένων στις καλλιέργειες του Μπορντό θα συνεχιστεί και νέα αποτελέσματα προβλέπεται να ανακοινωθούν το 2012 ή το 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια: