www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στην ελληνική αγορά ο οίκος Gucci

Την απευθείας είσοδο του στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε ο οίκος Gucci, υπογράφοντας συμφωνία joint venture με τον τοπικό του συνεργάτη, όμιλο Χαραγκιώνη. Μετά από μια πολυετή σχέση franchise με τον όμιλο Χαραγκιώνη, ο οίκος πολυτελούς ένδυσης Gucci διαθέτει σήμερα δύο καταστήματα στην Ελλάδα, και τα δύο στην Αθήνα.

Τα καταστήματα βρίσκονται στην Κηφισιά και στο Κολωνάκι. Το κατάστημα της Κηφισιάς άνοιξε το 2001 στο Ε.Κ. «Αίγλη» και είναι περίπου 320 τετραγωνικών μέτρων. Το κατάστημα του Κολωνακίου μεταφέρθηκε το 2003 από το Ε.Κ. Μέλαθρον, όπου στεγαζόταν από τη δεκαετία του 1980, στην οδό Τσακάλωφ 27, έχει έκταση περίπου 370 τετραγωνικά μέτρα. Η απευθείας είσοδος στην ελληνική αγορά, έρχεται σαν συνέχεια της γενικότερης στρατηγικής του φλωρεντινού οίκου για την περαιτέρω ενίσχυση του διεθνούς δικτύου λιανικής του, το οποίο έφτασε
να απαριθμεί στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2010, 308 ιδιόκτητα καταστήματα, τα οποία και διαχειρίζεται απευθείας.

Ο Gucci γεννήθηκε ως μάρκα λιανικής, την εποχή που ο Guccio Gucci ίδρυσε την εταιρεία στη Φλωρεντία, σχεδόν 90 χρόνια πριν, το 1921. Και οι δύο boutiques θα ανακαινισθούν μερικώς, με στόχο την τελική επαναλειτουργία τους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: