www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΟΣΕ:Εικοσιτετράωρη απεργία στις 8 Δεκεμβρίου

Ακινητοποιούνται τα τρένα την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Αφορμή αποτέλεσε εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών με την οποία δίνονται 2700 θέσεις σε φορείς του δημόσιου για τις μετατάξεις στον σιδηρόδρομο. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό καθώς το «πλεονάζον» προσωπικό του Ομίλου ΟΣΕ, βάση του ν. 3891/10 ανέρχεται σε 2.351 άτομα, και καταγγέλλουν σχέδιο για περισσότερες μετατάξεις στον Οργανισμό.

Σε παρεξήγηση απέδωσε το όλο θέμα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας και τόνισε ότι το κράτος αναρτά το σύνολο των θέσεων που είναι κενές και είναι διαθέσιμες, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε υπαλλήλους του ΟΣΕ να έχουν περισσότερες επιλογές. Να μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μεγαλύτερο αριθμό θέσεων. «Ανακοινώνουμε παραπάνω θέσεις και αυτές είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων, προκειμένου να έχουν το περιθώριο της επιλογής. Οι μετατάξεις αριθμητικά είναι αυτές που
αναφέρονται στο συγκεκριμένο νόμο. Τίποτα άλλο!», είπε ο κ. Ρέππας.

Περίπου 70 εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου 1, σήμερα στις 18.00 και για μία ώρα για να εκφράσουν την αντίδραση τους στο πρόγραμμα μετατάξεων που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τα στελέχη της διοίκησης του οργανισμού με τα οποία συζήτησαν το θέμα των μετατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: