www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΑΤΕ: Η τρόικα έχει ζητήσει περικοπή μισθών

Η τρόικα έχει ζητήσει από την Αγροτική τράπεζα μείωση λειτουργικών εξόδων, συμπεριλαμβανομένων των μισθών, 25-28% ανέφερε ο πρόεδρος της, Θ. Πανταλάκης, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το θέμα συνένωσης με το τμήμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που θα αφορά στα δάνεια. Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης διαψεύδει τα σενάρια που κυκλοφορούν και κάνουν λόγο για κλείσιμο της τράπεζας.


Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "9" επιβεβαίωσε ότι η τρόικα ζητεί περικοπές λειτουργικών εξόδων (στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι αποδοχές του προσωπικού) της τάξεως του 25-28%. Παράλληλα ζητάει εκποίηση όλων των επιχειρήσεων που δεν σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα έτσι
ώστε να απελευθερωθούν κεφάλαια.

Ο Θ. Πανταλάκης τοποθέτησε χρονικά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου του 2011 και ανέφερε πως τα 675 εκατ. ευρώ της αύξησης θα χρησιμοποιηθούν για να αποπληρωθούν οι προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου.

Φ. Σαχινίδης: Δεν θα κλείσει η Αγροτική

Εν τω μεταξύ, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα από τις χθεσινές δηλώσεις περί κλεισίματος της ΑΤΕ, που αποδόθηκαν στον υπουργό Οικονομικών, ο Φ. Σαχινίδης μετά το τέλος της συνεδρίασης του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η Αγροτική δεν θα κλείσει.

Ακόμη δήλωσε πως δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Επιβεβαίωσε ακόμα πως το Δημόσιο θα συμμετέχει στην ΑΜΚ της τράπεζας με το ποσοστό που του αναλογεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: