www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ενοποιούνται Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Οικονομική Αστυνομία

Κρούσμα υποκλοπής αναπτυξιακού πλάνου μεγάλης επιχείρησης από αντίπαλό της, εντόπισε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ), το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της ΔΗΕ, Μάνος Σφακιανάκης.


Το οικονομικό έγκλημα στο διαδίκτυο, μέσω της υποκλοπής επιχειρηματικών δεδομένων, έχει αυξηθεί λόγω της όξυνσης του ανταγωνισμού, αναφέρει ο κ. Σφακιανάκης και χαρακτηρίζει "κίνηση ματ" του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, κατά του οργανωμένου εγκλήματος, την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη συνένωση της με τη νεοσυσταθείσα Οικονομική Αστυνομία.

Με το νέο αυτό σχέδιο το ζήτημα των υποκλοπών περνάει εξ΄ολοκλήρου στη ΔΗΕ. Η νέα υπηρεσία, διευκρίνισε ο κ. Σφακιανάκης, θα εποπτεύεται από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και θα λειτουργεί σε
πανελλαδική κλίμακα, με διευρυμένο πεδίο δράσης, ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Με την οργανωτική αναβάθμιση των δύο κεντρικών Διευθύνσεων Ασφαλείας (Βορείου και Νοτίου Ελλάδας) και την σύσταση του Ηλεκτρονικού Κέντρου Επιχειρήσεων, 24ωρης δράσης, θα καταπολεμηθούν τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και των υποκλοπών. Η υπηρεσία μας, προσθέτει ο επικεφαλής της ΔΗΕ, εξοπλίζεται με όλες τις νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις και στελεχώνεται με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό (10 απόφοιτοι ΕΜΠ).



Δεν υπάρχουν σχόλια: