www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Φοιτητές και μαθητές αθλητικών σχολείων στους δρόμους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί δεκάδες γονείς και μαθητές των τεσσάρων αθλητικών σχολείων. Ωστόσο δεν κατάφεραν να συναντήσουν τον αρμόδιο αντινομάρχη Μίμη Φωτόπουλο, λόγω απουσίας του.


Τα παιδιά των αθλητικών σχολείων της Θεσσαλονίκης είναι στους δρόμους από την περασμένη Δευτέρα, καθώς χάνονται εκατοντάδες εκπαιδευτικές ώρες από την αρχή της σχολικής χρονιάς, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, δηλαδή γυμναστών.

Στις αρχές της εβδομάδας πραγματοποίησαν άλλη κινητοποίηση έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

Χθές, συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους κλείνοντας μάλιστα, για περίπου 1,5 ώρα, την οδό Πλούτωνος, όπου βρίσκεται η κεντρική πύλη της νομαρχίας.

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της πόλης

Άλλη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, στην οδό Αγίου Δημητρίου, πραγματοποίησαν το μεσημέρι περίπου 250 φοιτητές - μέλη του
"Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών" (ΚΚΕ).

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πανό και συνθήματα ενάντια στην πολιτική του μνημονίου και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: