www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Για βιομηχανική κατασκοπεία κατηγορείται ιδιωτικός υπάλληλος

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 40χρονου υπαλλήλου εταιρείας εισαγωγής ενδυμάτων, ο οποίος κατηγορείται για βιομηχανική κατασκοπεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της αστυνομίας.


Για "παραβίαση απορρήτου ηλεκτρονικών επικοινωνιών, υπολογιστικών συστημάτων, προσωπικών δεδομένων και δυσφήμηση Ανώνυμης Εταιρείας", κατηγορείται ο υπάλληλος, ο οποίος, από το Νοέμβριο του έτους 2007 μέχρι τον Νοέμβριο του έτους 2010, ανά τακτά χρονικά διαστήματα έμπαινε παράνομα στα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας και ενημερωνόταν για απόρρητα στοιχεία, ενώ παράλληλα διέκοπτε τη λειτουργία των υπολογιστών, με αποτέλεσμα να διακόπτονται οι εργασίες σε όλα τα τμήματα της εταιρείας. Η ζημιά στην εταιρεία υπολογίστηκε σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων, περίπου σε 10.000 ευρώ.

Ο δράστης διατηρούσε προφίλ στο facebook, μέσω του οποίου δυσφημούσε την εταιρεία στην οποία εργαζόταν και παράλληλα δημοσιοποιούσε σε κοινή θέα καταστάσεις μισθοδοσίας των στελεχών
της, που είχε υφαρπάξει μέσω διαδικτύου.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν τέσσερις κεντρικές μονάδες Η/Υ και πλήθος αποθηκευτικών μέσων, τα οποία θα ερευνηθούν. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: