www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Στο ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για συμβάσεις ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία

Η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα στο ευρωδικαστήριο λόγω μη εναρμονισμού των κανόνων της με αυτούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις συμβάσεις προϊόντων ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία.


Το Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι η Ελλάδα απέρριψε προσφορές προμηθευτών ιατρικού εξοπλισμού που φέρουν τη σήμανση πιστοποίησης ποιότητας.

Το 2003 η Κομισιόν ενημερώθηκε ότι πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας αρνούνται προσφορές από προμηθευτές ιατρικού εξοπλισμού που φέρουν τη σήμανση πιστοποίησης CE, όπως ιατρικά γάντια και νήματα που χρησιμοποιούνται σε εγχειρίσεις. Το CE αποτελεί υποχρεωτική σήμανση σε προϊόντα που διατίθενται στην ενιαία αγορά της Ε.Ε. πιστοποιεί ότι το προϊόν ανταποκρίνεται στα πρότυπα
ασφαλείας, υγείας και περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε., μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις μπορεί κάποιο κράτος μέλος να απορρίψει προϊόν με τη σήμανση CE.

Η Κομισιόν αποφάσισε να επαναφέρει την υπόθεση στο Δικαστήριο και θα ζητήσει την επιβολή προστίμου ύψους 7.173 ευρώ ανά ημέρα από την ημερομηνία της πρώτης απόφασης του Δικαστηρίου και μέχρις ότου η χώρα μας συμμορφωθεί προς τους κανόνες καθώς και πρόστιμο 43.724 ευρώ ανά ημέρα από τη δεύτερη απόφαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: