www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Προς παραπομπή Δούκα και Τσιτουρίδη για τα ομόλογα

Την παραπομπή σε προκαταρκτική επιτροπή των πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας Πέτρου Δούκα και Σάββα Τσιτουρίδη, για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων αναμένεται να προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ.


Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση.

Τα πορίσματα των κομμάτων θα κατατεθούν στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική παράταξη θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Σκέψεις υπάρχουν ακόμη και για την παραπομπή του πρώην τσάρου της οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, με λίγες όμως πιθανότητες.

Σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Πέτρος Δούκας κρίνεται υπεύθυνος για την έκδοση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που αγοράστηκε από το ΤΕΑΔΥ, ενώ ο Σάββας Τσιτουρίδης
ευθύνεται διότι δεν προέβη σε έλεγχο νομιμότητας των αγοραπωλησιών που έκανε το ταμείο.

Το ΚΚΕ αν και μιλά για διαχρονικές ευθύνες και των δυο μεγάλων κομμάτων και συμφωνεί σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής δεν ανοίγει τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα.

Την ίδια θέση κρατά και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΛΑΟΣ κινείται στην κατεύθυνση της παραπομπής του Πέτρου Δούκα αν και σημειώνει ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ενώ, τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Τσούκαλης - Δημοκρατική Αριστερά προτείνει την παραπομπή για Δούκα-Τσιτουρίδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: