www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τείχος υψώνει το Ισραήλ στα σύνορά του με την Αίγυπτο

Ισραηλινοί εκσκαφείς άρχισαν τις εργασίες για την ανέγερση ενός τείχους κατά μήκος τμήματος των συνόρων του Ισραήλ με την Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας.


Στόχος του Ισραήλ είναι να σταματήσει τη λαθραία είσοδο στη χώρα παράνομων μεταναστών από την Αφρική, μέσω της ερήμου του Σινά που ανήκει στην Αίγυπτο και να σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σχεδόν σ' ένα χρόνο και να κοστίσει περίπου 270 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ. Ένα τείχος που θα κάλυπτε όλο το μήκος των συνόρων Ισραήλ -Αιγύπτου, θα ξεπερνούσε σε κόστος το 1 δισ. δολάρια.

"Εργαζόμαστε για να ασφαλίσουμε 140 χλμ. από τα 250 χλμ. των συνόρων, με την ανέγερση ενός τείχους και τη δημιουργία ενός συστήματος ηλεκτρονικών σαρωτών έγκαιρης προειδοποίησης", δήλωσε σήμερα Δευτέρα στο ισραηλινό κοινοβούλιο ο Ούντι Σάνι, ανώτατος αξιωματούχος του
υπουργείου Άμυνας.

Οι Αιγύπτιοι μεθοριακοί φρουροί έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 28 λαθρομετανάστες μέσα στο 2010, προτού περάσουν τα σύνορα με το Ισραήλ.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα τι τρόπους βρίσκουν για να στηλώσουν την οικονομία τους. Να χτίζουν τείχη!

Και τι απολίτιστοι! Να τους σκοτώνουν!

Ενώ εμείς... Άμεση περισυλλογή να μην κουράζονται άλλο ύστερα από τόσα βάσανα. Περίθαλψη και ταχύτατη προώθηση στην Αθήνα. Και τα βάσανα δικά μας. Κύριοι!!!