www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Στον Κάρολο Παπούλια ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, δήλωσε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


"Το 2010 ήταν μία κρίσιμη και εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την οικονομία, καταφέραμε να αποφύγουμε τα χειρότερα που ήταν η χρεοκοπία", δήλωσε ο υπουργός προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κατάφερε να κάνει κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη χώρα - να μειώσει το έλλειμμα κατά 6% του ΑΕΠ. "Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να πάρουμε κα εξαιρετικά δυσάρεστα μέτρα όπως περικοπή μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα. Δεν σκοπεύουμε να επαναλάβουμε
τα ίδια μέτρα το 2011".

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πως είναι δύσκολη και "η κυβέρνηση, κάθε φορά προσπαθεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα της χώρας όσο το δυνατό καλύτερα και έχοντας στο μυαλό της βεβαίως ότι στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, διακυβεύεται και η επόμενη δόση του δανείου".



Δεν υπάρχουν σχόλια: