www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ξεκινά δημόσια διαβούλευση για το χρόνο υποβολής των μηχανογραφικών

Δημόσια διαβούλευση με τους μαθητές για τον χρόνο υποβολής των μηχανογραφικών από το 2011 ξεκινά το υπουργείο Παιδείας, το οποίο παράλληλα προαναγγέλλει εκτεταμένες συνενώσεις τμημάτων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Γ.Πανάρετος, που έχει εισηγηθεί την κατάθεση των μηχανογραφικών όχι τον Ιούλιο, αλλά την άνοιξη, υποστηρίζοντας ότι περισσότερο περιορίζει παρά βοηθάει τους υποψηφίους το να γνωρίζουν τους βαθμούς τους, προτού το συμπληρώσουν, αναφέρει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι η απόφαση θα ληφθεί με κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση των υποψηφίων.

«Το θέµα αυτό αφορά και επηρεάζει αποκλειστικά τους υποψηφίους. Είναι λοιπόν οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους εκείνοι, των οποίων η γνώµη θα έχει καθοριστική σηµασία στη λήψη της τελικής απόφασης. Για τον λόγο αυτό, θα τεθεί σύντοµα σε διαβούλευση, όπου θα εκτεθούν οι λόγοι που συνηγορούν στην αλλαγή του χρόνου υποβολής, για να διατυπωθούν όλες οι απόψεις και να ληφθεί
τελική απόφαση» τονίζει.

Ο υφυπουργός Παιδείας επισηµαίνει ότι σύντοµα αρχίζει και ο εκπαιδευτικός «Καλλικράτης» µε συνενώσεις τόσο πανεπιστηµιακών όσο και τµηµάτων ΤΕΙ και ισχυροποίηση της Μεταδευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, «χωρίς να υπάρχουν στεγανά κινητικότητας οριζοντίως και καθέτως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: