www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αποκλείουν το ταμείο του «Ιπποκράτειου» αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί

Τον αποκλεισμό, από τις 8 το πρωί της Τρίτης, του ταμείου του Ιπποκράτειου νοσοκομείου αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή εισιτηρίου τριών ευρώ στα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία.


Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δωρεάν Πρόσβασης των Πολιτών στην Υγεία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, εξέφρασε την αντίθεσή της τόσο στην επιβολή του εισιτηρίου για τις υπηρεσίες υγείας όσο
και στο «φακελάκι» που παίρνουν οι γιατροί.

Εκτός από τον αυριανό αποκλεισμό στο Ιπποκράτειο, προγραμματίζεται εντός της εβδομάδας και νέος - των ταμείων άλλου Νοσοκομείου, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Στρατής Πλωμαρίτης και η γραμματέας της Ένωσης, Δάφνη Κατσίμπα. Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Με την επιβολή εισιτηρίου στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας πλήττονται τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα και «καταδικάζονται» σε θάνατο άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν, σχολίασε ο κ.Πλωμαρίτης και εξέφρασε την αγωνία του για τις εξελίξεις.

Όπως είπε, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, μετά το κλείσιμο κλινικών που λειτουργούν στα νοσοκομεία, όπως έγινε με την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης, θα αρχίσουν να κλείνουν και τα νοσοκομεία.

Η ΕΝΙΘ καλεί τους πολίτες να αντισταθούν και κανένας να μην πληρώσει για οποιαδήποτε υπηρεσία παρέχει το ΕΣΥ και να ακυρώσει στην πράξη την προσπάθεια είσπραξης χρημάτων από τα νοσοκομεία.

«Απάνθρωπη η αναγκαστική πληρωμή για την πρόσβαση στην υγεία»

Θεσσαλονίκη

Τη στήριξή της στην κίνηση των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης και της ΟΕΝΓΕ να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία εκφράζει η περιφερειακή παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα - Μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Ο περιφερειακός σύμβουλος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:

«Είναι απάνθρωπο σε συνθήκες ανεργίας και μείωσης των εισοδημάτων των εργαζόμενων η πρόσβαση στην υγεία να παρακωλύεται από αναγκαστική πληρωμή η οποία για πολλούς ανθρώπους είναι δυσβάσταχτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: